На фронті відбулось 110 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Противник завдав по території України три ракетних із застосуванням чотирьох ракет та 38 авіаційних ударів із застосуванням 57 КАБів, задіяв 435 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив 2849 обстрілів по позиціях наших військ.
Генштаб ЗСУ

Від початку доби на фронті відбулися близько 110 бойових зіткнень, бої ще тривають на 18 ділянках. Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

У Bloomberg визначили середній вік українських бійців на фронтіСередній вік українських бійців на фронті становить 43-45 років. У матеріалі Bloomberg зазначають, що молодші 30 трапляються відносно рідко.

Як зазначається, протягом доби противник завдав по території України три ракетних із застосуванням чотирьох ракет та 38 авіаційних ударів із застосуванням 57 КАБів, задіяв 435 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив 2849 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень. Підрозділами Сил оборони відбито чотири штурмові дії російських окупантів в районах Стариці та Вовчанська. Ситуація напружена, але контрольована українськими військами. На даний час триває бій в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили 16 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Дружелюбівка, Новоєгорівка та Невське. Ще по одному бойовому зіткненню тривають в районах Петропавлівки та Невського.

На Лиманському напрямку відбулося 16 боєзіткнень. Спроби російських окупантів просунутися в районах Тернів, Торського та Серебрянського лісу успіху не мали.

На Сіверському напрямку ворог вісім разів атакував наші позиції поблизу Білогорівки, де намагався вклинитися в бойовий порядок українських підрозділів.

На Краматорському напрямку агресор шість разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Григорівки, Кліщіївки та Андріївки. Всі спроби були безуспішними. Втрат наших позицій не допущено.

Інтенсивно атакував ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня, подекуди за підтримки авіації, застосовуючи КАБи, агресор здійснив 25 штурмових дій та намагався наростити значні зусилля із вогневого контролю практично уздовж всієї лінії зіткнення. На окремих ділянках ворог має частковий успіх.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується девʼять бойових зіткнень. Загарбники намагаються просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Водяне.

На Времівському напрямку російські окупанти не полишають спроб потіснити українських захисників із зайнятих позицій. Шість атак окупантів наші воїни відбили в районі Старомайорського. Одна ще продовжується. Сили оборони контролюють ситуацію.

ДБР відкрило справу проти командування 125-ї бригади через залишення позицій на ХарківщиніТакож слідство має встановити причинний зв’язок між цими діями та втратою позицій, особового складу та військової техніки.

На Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення. Російським окупантам не вдалося відтіснити наші підрозділи від Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережній частині Дніпра. 10 бойових зіткнень суттєвих змін в обстановку на даній ділянці не внесли.

«Українські воїни завдають окупантам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та техніці. На визначених напрямках здійснюють заходи щодо покращення тактичного положення», - додали в Генштабі.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила в Україні 1460 військовослужбовців, а з початку повномасштабної війни – 503,8 тисячі.

Також раніше у Міноборони назвали головні потреби в озброєнні для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: