Зеленський відреагував на атаку росіян по Харкову

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський після удару росіян по будівельному гіпермаркету у Харкові закликав світ значно посилити українську ППО.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський після удару росіян по будівельному гіпермаркету у Харкові закликав світ значно посилити українську ППО.

Про це йдеться в опублікованому зверненні у Facebook.

Зеленський наголосив, що росія завдала чергового жорстокий удар по будівельному гіпермаркету в Харкові, у суботу, просто посеред дня. За його словами, попередньо відомо, що в будівлі могли перебувати понад 200 людей.

При цьому президент наголосив, якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими.

«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей», – додав він.

Нагадаємо, у суботу, 25 травня, в Харкові пролунали вибухи. Ворог атакував будівельний гіпермаркет у спальному районі міста. Унаслідок влучання виникла пожежа на 15 000 квадратних метрів. Наразі відомо про двох загиблих та 35 постраждалих.

Згодом окупанти повторно обстріляли Харків. Цього разу ворог поцілив по Центральному парку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: