Рішення про підвищення тарифів на електрику для населення буде ухвалено до кінця травня – Галущенко

Читать на русском
Кабмін протягом тижня визначиться з новими тарифами на електроенергію для населення. Швидше за все, ціни для споживачів залежатимуть від обсягів електроенергії, що використовується.
facebook.com/minenergoUkraine

Кабінет міністрів протягом тижня, тобто до кінця травня, ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для населення.

Про це у Верховній раді заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє «Інтерфакс».

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

«Це питання на розгляді, сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки, рішення буде ухвалено в найближчий тиждень, тобто до кінця травня», – повідомив Галущенко під час запитання до уряду.

Міністр прогнозує, що найімовірнішим сценарієм при визначенні нових тарифів стане використання диференційованого підходу до споживачів залежно від обсягів електроенергії, що використовується.

«Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший – буде диференціація в залежності від обсягів споживання електроенергії», – сказав він.

Наразі Кабмін проводить розрахунки додаткових надходжень коштів від підвищення тарифів до бюджету, а також для фінансового збалансування енергоринку. Галущенко наголосив, що сьогоднішні тарифи для населення не покривають собівартості виробництва електроенергії.

Нагадаємо, до кінця травня уряд продовжив дію тарифу на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кіловат. Цей тариф було встановлено 1 червня минулого року: у Міненерго заявили, що підвищення вартості електрики дозволило збалансувати енергосистему та провести необхідні ремонти об'єктів.

Яким може бути новий тариф, дізналися ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: