Ексдиректор «Спецтехноекспорту» намагався оскаржити угоду в іншій справі

Читать на русском
Апеляційна інстанція повернула скаргу в інтересах екскерівника оборонної компанії на угоду зі слідством, на яку пішли двоє обвинувачених.
Павло Барбулфото: Pavlo Alexeevich

Адвокат колишнього директора державного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула намагався оскаржити угоду про визнання винуватості, укладену з ексначальником департаменту контрактів «Спецтехноекспорту» Валерієм Синяковим та його ексзаступником Олександром Фатьяновим у межах справи, де Барбул не фігурує.

Про це свідчать дані Судової влади та підтверджуються в реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 12 квітня антикорупційний суд затвердив угоду прокурора з Синяковим і Фатьяновим. Суд призначив Синякову та Фатьянову покарання у вигляді 5 років позбавлення волі і звільнили їх від покарання на іспитовий строк в 1 рік. Також їм заборонили обіймати певні посади протягом 3 років та оштрафували на 11 900 грн.

За умовами угоди, Фатьянов і Синяков зобов'язалися надати свідчення в низці кримінальних проваджень, зокрема, події яких зачіпають період керівництва Барбулом у «Спецтехноекспорті». Тому 17 травня адвокат в інтересах Барбула подав скаргу на угоду у справі. В угоді нібито порушено права Барбула і встановлено, що він мав взаємовідносини як директор «Спецтехноекспорту» з компаніями Brasen Development LLP і FG TECHCAPITAL LTD. Суд скаргу повернув, оскільки згідно вироку та даних із відкритих джерел неможливо ідентифікувати особу.

«Апеляційну скаргу захисника, подану в інтересах (Барбула – ред.), на вирок Вищого антикорупційного суду від 12 квітня 2024 року у кримінальному провадженні про обвинувачення (Синякова та Фатьянова – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України, повернути особі, яка її подала», – ідеться в рішенні Апеляційної палати ВАКС від 20 травня.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує ексдиректора «Спецтехноекспорту» Павла Барбула в іншій справі про розтрату 55,5 млн грн. У лютому 2021 року її призначили до розгляду по суті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: