США можуть надати Кенії статус ключового союзника поза НАТО

Читать на русском
США визначили Кенію ключовим союзником поза НАТО. Це вперше такий статус отримала африканська країна на південь від Сахари.
Фото: Reuters

США можуть надати Кенії статус Основного союзника поза НАТО (MNNA).

Про це повідомив президент США Джо Байден, повідомляє CBS.

«Я з гордістю повідомляю, що ми працюємо з Конгресом для того, аби визначити Кенію Основним союзником поза НАТО», – заявив Байден.

Це рішення, за словами президента США, стало результатом багаторічної двосторонньої взаємодії.

«Це потужний символ тісних відносин між нашими двома країнами, і ми вітаємо посилення співпраці в галузі безпеки і спільних пріоритетів, про які свідчить цей крок», – зазначили у Білому домі.

Зауважимо, це визначення надається Сполученими Штатами близьким союзникам, що не входять до НАТО, які мають стратегічні робочі відносини з американськими військовими.

Зазначимо, Кенія стане 19-м ключовим союзником поза НАТО. Інші 18 країн – це Аргентина, Австралія, Бахрейн, Бразилія, Колумбія, Єгипет, Ізраїль, Японія, Йорданія, Кувейт, Марокко, Нова Зеландія, Пакистан, Філіппіни, Катар, Південна Корея, Таїланд і Туніс.

Раніше ми повідомляли, що росія формує загони найманців для відправки до Африки.

Також нещодавно російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де розміщені американські війська, після рішення нігерської хунти вислати американські сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: