В ОВА оцінили ймовірність наступу російської армії на Сумську область

Читать на русском
ЗСУ готові до будь-яких дій ворога на Сумському напрямі. Наразі ворог не має ударних угруповань для наступу на область, заявили в ОВА.
Фото: Факти ICTV

Окупаційна армія росії наразі не має ударних угруповань для здійснення наступальних дій у напрямку Сумської області.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Він розповів, що сьогодні відбулося розширене засідання Ради оборони області, на якому також було присутнє керівництво Сил оборони України. Учасники проаналізували ситуацію на кордоні та говорили про готовність відповідних оборонних рубежів.

Глава ОВА наголосив, що підрозділи ЗСУ, які сьогодні знаходяться на території Сумської області, готові до будь-яких дій ворога.

«Нашу готовність було перевірено відповідним керівництвом, вже намічено відповідні заходи щодо вдосконалення, підвищення готовності оборонних рубежів. Також тривають заходи евакуації з прикордонних громад та населених пунктів, їхня своєчасність та забезпеченість відповідними матеріально-технічними засобами», – сказав Артюх.

Нагадаємо, нещодавно глава ГУР Кирило Буданов припустив, що після атак на Харківщині росія може розпочати наступ на Сумську область. За його словами, росіяни з самого початку планували операцію саме на Сумщині.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти активізували свої дії проти двох областей України – Сумської та Чернігівської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: