Зеленський заявив про «ворожу активність» проти Сумщини й Чернігівщини

Читать на русском
Окупаційна армія активізувала свої дії проти двох областей України – Сумської та Чернігівської. Про це повідомив Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Окупаційна армія активізувала свої дії проти двох областей України – Сумської та Чернігівської.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Наступ росіян на Харківщині: ЗМІ повідомили про зміну командувача ОТУВ «Харків»Новим командувачем угрупованням військ Харків призначено заступника начальника Генштабу Михайла Драпатого, повідомляють ЗМІ.

За його словами, ЗСУ фіксують на цих напрямках диверсійні групи та посилення обстрілів. Україна відповідає на агресію вогнем, «як і належить».

«Наше завдання абсолютно зрозуміле – зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях зараз – від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини. Для окупанта не має бути жодного безпечного місця на українській землі», – наголосив Зеленський.

Він додав, що на Харківщині продовжуються контрударні дії ЗСУ.

«Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, і йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів – ми знищуємо піхоту окупанта, техніку», – заявив президент.

Нагадаємо, голова ОВА Олег Синєгубов сьогодні заявив, що російська армія намагається розтягнути оборону ЗСУ та збільшити протяжність лінії фронту на півночі Харківської області.

Увечері у Генштабі повідомили, що українським військовим вдалося завдати вогневої поразки та потіснити окупантів на Харківському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: