США готують для України новий пакет озброєнь на 275 млн доларів – AP

Читать на русском
Уряд США готується оголосити про надання нового пакету військової допомоги Україні. До нього увійде озброєння вартістю 275 млн доларів.
Фото: US Army

Уряд Сполучених Штатів готується оголосити про надання нового пакету військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Associated Press.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Очікується, що до нового пакету увійде озброєння та обладнання загальною вартістю 275 млн доларів.

За словами двох американських чиновників, ЗСУ отримають високомобільні ракетні системи HIMARS, а також артилерійські снаряди калібру 155 мм та 105 мм. У США вважають, що ця зброя допоможе українським військовим стримати російський наступ у Харківській області.

Це буде четвертий транш озброєнь для ЗСУ після того, як наприкінці минулого місяця Конгрес ухвалив законопроєкт про надання допомоги Україні.

Нагадаємо, минулого тижня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив пакет допомоги на 2 млрд доларів у рамках Програми зовнішнього військового фінансування (FMF). Кошти спрямують на закупівлю зброї для ЗСУ.

Раніше у Білому домі запевнили, що Сполучені Штати «докладають безперервних зусиль», щоб забезпечити доставку військової допомоги «безпосередньо на бойові позиції ЗСУ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: