Латвія надасть кошти на розвиток інфраструктури в Україні

Читать на русском
Латвія спрямує 6 млн євро на розвиток інфраструктури в Україні у 2024 році. Очікується, що аналогічне фінансування буде закладено і на 2025 рік.
Фото: 5.ua

Цьогоріч Латвія виділить 6 мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні, і таку ж суму підтримки планується закласти на 2025 рік.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Зазначається, що представники Міністерства розвитку громад України зустрілися з латвійською делегацією на чолі з міністром економіки Латвії Вікторсом Валайнісом. Сторони обговорили розбудову логістичних ланцюжків, створення вигідних фінансових та економічних умов та стимулювання економічного співробітництва.

«Латвійська Республіка зацікавлена в зміцнені економічних зв’язків, зокрема, в питаннях заміщення експорту сільськогосподарської продукції з рф та розвитку експортних шляхів. Передбачається, що для українських експортерів, так і для латвійських партнерів буде сформована пропозиція щодо комбінованого логістичного рішення, яке включатиме як наземний, так і морський транспорт», – йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили розширення співпраці у сфері залізничного транспорту і використання сервісу єЧерга.

Також повідомляється, що латвійська сторона запевнила у готовності авіаперевізника airBaltic розпочати роботу в Україні одразу після відновлення повітряного сполучення.

Нагадаємо, що Україна отримала від Латвії обладнання для налагодження зв'язку на лінії фронту.

Також повідомлялося, що Данія виділить понад 400 млн євро на підтримку критичної інфраструктури та відновлення України.

Крім того, Данія надала додаткові кошти на відновлення української енергосистеми.

Водночас, додаткові мільярди гривень на відновлення енергосистеми виділив і український Кабмін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: