Британія передасть Україні пакет військової допомоги на 150 млн фунтів: що до нього увійде

Читать на русском
Уряд Великої Британії підготував новий пакет військової допомоги для Сил оборони України загальною вартістю 150 млн фунтів.
Грант ШаппсФото: Getty Images

Уряд Великої Британії підготував новий пакет військової допомоги для Сил оборони України. До нього увійде озброєння загальною вартістю 150 млн фунтів (приблизно 190 млн доларів США).

Про це повідомив міністр оборони Ґрант Шаппс, його цитує The Sun.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Виділене озброєння має допомогти Україні захистити інфраструктуру країни, зазначив він. Так, до пакету увійдуть радари протиповітряної оборони, фальш-цілі та системи радіоелектронної боротьби на суму 70 млн фунтів.

При цьому решту 80 млн фунтів виділили на постачання невеликих човнів, розвідувальних дронів та безпілотних надводних апаратів.

«Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку ЗСУ для задоволення їхніх термінових потреб у боєздатності. Вона містить більше систем ППО для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морські засоби для зміцнення військово-морських сил», – підсумував Шаппс.

Нагадаємо, кілька днів тому глава британського Міноборони заявив, що упродовж травня Україна отримає від Британії сотню ракет для ППО.

А в суботу, 11 травня, Велика Британія оголосила про передачу Україні найбільшого в історії пакету військової допомоги у розмірі 500 млн фунтів стерлінгів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: