Війська рф активізувалися під Куп'янськом – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти хочуть просунутися до Липців та активізувалися біля Куп'янська на Харківщині.
Генштаб ЗСУ

Від початку доби російські війська активізувалися на Куп'янському напрямку, ворог залучив штурмову авіацію.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у середу вдень, 22 травня.

Удари по росії американською зброєю допоможуть ЗСУ запобігти новому наступу – секретар РНБОСекретар РНБО заявив, що заборона США на використання американської зброї для ударів по росії несправедлива, і її зняття допомогло б перешкодити новому наступу.

Повідомляють, що від початку доби на фронті сталося вже 65 бойових зіткнень. Майже половина з них – на Куп'янському та Покровському напрямках.

На Куп'янському напрямку ворог намагався атакувати 17 разів. Зокрема, в районах населених пунктів Синьківка, Берестове, Невське, Макіївка, Стельмахівка та Сергіївка. Росіяни діяли за підтримки штурмової авіації. Бої продовжуються у трьох локаціях.

На Харківському напрямку армія рф намагається просунутися у бік села Липці. Чотири із шести атак відбиті. Бої продовжуються.

На Лиманському напрямку відбито п'ять атак у районах Невського та Торського.

На Покровському напрямку прямо зараз тривають бої: 12 із 15 бойових зіткнень тривають. Найгаряче – у районі Новоолександрівки.

У деяких районах наші воїни здійснюють заходи щодо покращення тактичного положення, додали в Генштабі.

Нагадаємо, за добу ЗСУ знищили ще 1300 російських окупантів. Днями президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має перспективи для нового контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: