Одна з країн Європи надасть Україні бойові машини піхоти YPR-765

Читать на русском
Нідерланди прийняли рішення найближчим часом передати Україні бойові машини піхоти YPR-765.
Defense Express

Очільниця Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен на 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») оголосила про передання Києву партії бойових машин піхоти YPR-765.

Про це йдеться на сайті нідерландського Міноборони.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Найближчим часом Нідерланди поставлять Збройним силам України бронемашини YPR-765. Важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну… Її боротьба є також нашою боротьбою. Такі бронемашини дуже важливі для України. Вони маневрені, здатні швидко перекидати війська і можуть використовуватися як для розвідки, так і для наступу та оборони», - зазначила вона.

За даними Міноборони Нідерландів БМП YPR-765 прибудуть в Україну в найкоротші терміни. Про точну їх кількість не повідомляється.

Нідерландське Міноборони вказує, що Україна вже отримала 207 таких БМП різних типів від Нідерландів. Запит на бойові машини піхоти виходив з України.

Нідерланди мали понад 2000 таких БМП, які згодом замінили на сучасніші, зокрема CV90.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 22-е засідання у форматі «Рамштайн» і зробив заяву про війну в Україні та російський наступ.

Раніше на засіданні «Рамштайн-21» глава Пентагону озвучив терміни прибуття F-16 в Україну, а також повідомив про виділення 6 млрд доларів на зброю для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: