Пісторіус запросив додаткове фінансування для потреб України

Читать на русском
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав  уряд додатково виділити близько 4 млрд євро для надання допомоги Україні.
Фото: РБК-Україна

Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні цього фінансового року.

Про це пише німецька газета Bild з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено. На закупівлю нової зброї чи боєприпасів залишилося лише 300 млн євро.

Але Україна потребує термінової військової допомоги для ефективної оборони проти російських окупантів, переконані в Міноборони ФРН.

Тому очільник оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус днями зустрівся з канцлером Олафом Шольцом та міністром фінансів Крістіаном Лінднером для обговорення цього питання.

Як повідомляється, запит на виділення додаткових коштів має бути поданий парламенту на затвердження у червні.

«Міністерство фінансів Німеччини підтримує і не проти виділення додаткових грошей для України», – пише видання.

Крім того, джерела Bild повідомили, що на 2025 рік Міноборони заклало рекордну суму в 15 мільярдів євро на допомогу Україні.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що ЗСУ потребують ракет дальнього радіусу дії. Крім того, вона намагається переконати Шольца надати Україні Taurus.

Також нещодавно посол ФРН Мартін Єгер заявив, що уряд Німеччини до кінця цього місяця має намір поставити ЗСУ нову систему ППО IRIS-T.

Крім того, Німеччина купить для України партію систем HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: