Зеленський підтвердив, що росіяни почали нову хвилю наступу на Харківщині

Читать на русском
Рф дійсно почала нову хвилю наступальних дій у Харківській області, але ЗСУ були заздалегідь готові до цього, повідомив Зеленський.
Фото: РБК-Україна

Росія дійсно розпочала нову хвилю наступальних дій у Харківській області, але ЗСУ були заздалегідь готові до атак ворога на цьому напрямі.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, Україна зустріла ворога «військами, бригадами та артилерією».

«Важливо, що вони можуть збільшувати та підтягувати ще сили у цьому напрямі, але наші військові, наше командування знали про це та розраховували свої сили, щоб зустріти вогнем ворога. Близько 7-ї ранку ми їх зустріли вогнем і головне, що на цей час ми їх зупинили артилерією», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, в Міноборони вже повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Там заявили, що атака ворога була відбита, але бої продовжуються.

ЗМІ повідомили, що росія має намір відкинути українські Збройні сили на 10 км, щоб створити на Харківщині буферну зону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: