Розліт уламків на півтора кілометри: Офіс генпрокурора показав відео ракетного удару по Одесі

Читать на русском
Генпрокурор Андрій Костін показав відео моменту ракетного удару по Одесі. Він підтвердив, що атаку було здійснено з використанням Іскандера з касетним боєзарядом.
Фото: BBC

Удару по Одесі було завдано балістичною ракетою «Іскандер» з касетним боєзарядом. Уламки ракети та металеві фрагменти були знайдені в радіусі півтора кілометра від місця прильоту.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, який також оприлюднив відео моменту прильоту.

«Удар було здійснено балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами зс рф свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців», – зазначив Костін.

Нагадаємо, російські війська вдарили по Одесі увечері 29 квітня, під обстрілом опинилася популярна локація «траса здоров'я». Внаслідок удару було пошкоджено цивільну інфраструктуру та житлові будинки, зокрема «Замок Гаррі Поттера».

Загинули п'ятеро людей, зокрема проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. Ще більше 20 осіб перебувають у лікарнях, дехто у тяжкому стані. Серед поранених – колишній народний депутат-регіонал, ректор місцевої юридичної академії Сергій Ківалов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: