Апеляція ВАКС призначила розгляд скарги на вирок у справі Південдіпрошахту

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарг сторони захисту на обвинувальний вирок.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарг на вирок, яким до реального покарання засудили колишньому виконувача обов'язків директора державного підприємства «Південдіпрошахт» Юрія Севастьянова та його заступника Олександра Татаркіна.

Таке рішення 8 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав винуватим Севастьянова і Татаркіна у замаху на заволодіння коштами держпідприємства. Суд призначив ексдиректору «Південдіпрошахт» покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади протягом 3 років та конфіскацією усього належного майна. Татаркіна засудили до 7 років і 3 місяців ув'язнення із таким самим додатковим покаранням. Сторона захисту подала скаргу на вирок.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами обвинуваченого та захисника обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду від 15.02.2024. Призначити апеляційний розгляд у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 24 квітня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у вересні 2021 року ВАКС призначив до розгляду справу держпідприємства «Південдіпрошахт». За версією обвинувачення, у листопаді 2018 року, будучи знайомими із запланованою реорганізацією ДП «Південдіпрошахт» шляхом його приєднання до «Національної вугільної компанії», в.о. директора ДП Юрій Севастьянов у змові зі своїм заступником Олександром Татаркіним створили штучну заборгованість держпідприємства в 7 млн грн перед приватною компанією, яку очолював раніше заступник директора ДП (до призначення на посаду заступника). Йдеться про ТОВ «Лімітед Едішн».

Договори про надання послуг уклали «заднім числом», щоб створити видимість того, що Татаркін підписав їх як директор фірми «Лімітед Едішн», хоча насправді на момент фактичного укладання вже обіймав посаду в держпідприємстві.

Надалі Севастьянов та Татаркін, використовуючи з порушенням законодавства вексельну схему розрахунку, намагалися незаконно отримати 7 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: