Справа Південдіпрошахт: суд оголосив вирок колишньому в.о. директора та його заступнику

Читать на русском
Колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому виконувачу обов'язків директора ДП Південдіпрошахт Юрію Севастьянову та його заступнику Олександру Татаркіну.
Фото: Слово і діло

Колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому виконувачу обов'язків директора ДП «Південдіпрошахт» Юрію Севастьянову та його заступнику Олександру Татаркіну.

Про це повідомила пресслужба САП у Telegram.

Ексчиновників було визнано винними у замаху на заволодіння грошима в особливо великому розмірі, тобто у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

«За вироком суду колишньому керівнику ДП призначено покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі, його заступнику - 7 років 3 місяці позбавлення волі», – розповіли в САП.

Суд також заборонив Севастьянову та Татаркіну обіймати низку посад і конфіскував усе їхнє майно.

«Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2021 року ВАКС призначив до розгляду справу держпідприємства «Південдіпрошахт». Слідство встановило, що у листопаді 2018 року, будучи знайомими із запланованою реорганізацією ДП «Південдіпрошахт» шляхом його приєднання до «Національної вугільної компанії», в.о. директора ДП Юрій Севастьянов у змові зі своїм заступником Олександром Татаркіним створили штучну заборгованість держпідприємства в 7 млн грн перед приватною компанією, яку очолював раніше заступник директора ДП (до призначення на посаду заступника). Йдеться про ТОВ «Лімітед Едішн».

Договори про надання послуг уклали «заднім числом», щоб створити видимість того, що Татаркін підписав їх як директор фірми «Лімітед Едішн», хоча насправді на момент фактичного укладання вже обіймав посаду в держпідприємстві.

Надалі Севастьянов та Татаркін, використовуючи з порушенням законодавства вексельну схему розрахунку, намагалися незаконно отримати 7 млн грн. У січні повідомлялося, що суд закрив кримінальне провадження за звинуваченням Севастьянова у службовому підробленні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: