У «Дії» оновили послугу щодо компенсації за працевлаштування переселенців

Читать на русском
Роботодавці, які візьмуть на роботу внутрішнього переселенця, отримають компенсацію – 8 тисяч гривень на місяць.
Фото: Дія

У додатку «Дія» оновилася послуга щодо виплати компенсації за працевлаштування переселенців. Додалася нова функція.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Виплати ВПО за березень: у Мінсоцполітики відповіли тим, хто не отримав грошіНе всі внутрішні переселенці отримали виплати у березні, але вони можуть отримати гроші у квітні за два місяці.

«Беріть до себе на роботу людей, які через війну покинули домівки, і подавайте заяву через портал Дія про компенсацію від держави. Покращили послугу, і тепер виплати будуть не тільки за перший та другий місяці роботи людини, а й за третій. А якщо взяли на роботу ВПО з інвалідністю, то компенсація буде за перші пів року її роботи — раніше такої послуги не було», – йдеться у повідомленні.

Розмір компенсації – 8 тисяч гривень на місяць, тобто мінімальна зарплата, і ця виплата змінюватиметься разом зі зміною мінімалки.

«Заходьте на портал Дія і подавайте заяву про компенсацію, якщо ви ФОП або юридична особа, а людина працевлаштована офіційно», – написав Федоров.

Нагадаємо, у «Дії» тепер можна подати заявку на виплати ВПО одразу на всю родину. Також повідомлялося, що з 1 березня змінилися умови нарахування допомоги ВПО. Їх продовжили не всім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: