Пил із Сахари: синоптики розповіли, чи повернеться буря у квітні

Читать на русском
В Укргідрометцентрі зробили заяву про пил із Сахари. У першій половині квітня буря, швидше за все, нас не торкнеться.
Фото: Getty Images

Найближчого тижня Україну не накриє новий вихр пилу із Сахари, оскільки циркулюють інші потоки. Нова буря перемістилася з пустелі на територію Франції.

Про це повідомила представник Укргідрометцентру Наталія Птуха під час пресконференції 5 квітня, повідомляє Укрінформ.

Пил із Сахари переміститься з України в бік росії – УкргідрометцентрНайближчої ночі пил із Сахари почне переміщатися з України у бік росії через нові вітряні потоки.

«Зараз в інтернеті є багато інформації про те, що Україну знову накриє пилова буря з Сахари. Дійсно, чергова порція пилу надійшла до території Франції. Але зараз на території України інші повітряні потоки і принаймні до 10 квітня ніякого надходження пилу з Сахари ми не очікуємо», – зазначила Птуха.

За її словами, переміщення пилу з Сахари було викликане тим, що на той момент територією Сахари проходив атмосферний фронт – він розбурхав там повноцінну піщану бурю, у повітря було піднято велику кількість пилу та піску.

Склалися такі повітряні потоки, що цей пил та пісок стали переноситися на територію Європи, України.

«До України дісталася вже дрібнодисперсна частка, тобто пил, який знаходився у верхніх шарах атмосфери, тому протягом кількох діб викликав у нас замутненість неба», – розповіла прессекретар.

Птуха наголосила, що наразі ситуація з пилом із Сахари в Україні стабілізувалася.

Нагадаємо, 1 квітня в Укргідрометцентрі повідомили, що Україну накрив пил із Сахари. У Києві зафіксували високий рівень забруднення повітря. З 3 квітня, за даними синоптиків, пил почав переміщатися у бік росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: