У Києві чоловікові ухвалили вирок за запуск феєрверку, який люди сприйняли за «шахед»

Читать на русском
Киянин запустив салют із квартири у Голосіївському районі. Пролунали чотири вибухи, сусіди злякалися.
Getty Images

У Києві чоловіка засудили за запуск салюту, який сусіди переплутали з іранськими дронами. Суд призначив йому покарання.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

В Україні заборонили салюти та феєрверкиРада ухвалила закон, яким забороняється використання, продаж та передача феєрверків, салютів і петард.

Повідомляється, що 35-річний киянин увечері 6 березня 2024 року запустив салют з вікна квартири у Голосіївському районі. Пролунали чотири вибухи.

«Своїми діями чоловік не лише порушив заборону на використання піротехнічних виробів під час воєнного стану, а й злякав мешканців сусідніх будинків, які вирішили, що відбувається черговий обстріл військовими збройних сил росії», – йдеться у повідомленні.

За словами речника пресслужби Київської міської прокуратури Ірини Винокурової, того вечора в гості до чоловіка приїхав його друг. Вони вечеряли та випивали.

Обвинувачений згадав, що має феєрверки, і вирішив їх запустити. Особливість цих феєрверків у тому, що під час запуску вони видають звуки, схожі на «шахеди». Весь будинок злякався. Одні з сусідів мають маленьку дитину, яка дуже злякалася, тому сім'я побігла ховатися у ванну. Коли з'ясувалося, що це не дрони, а сусід так розважається, одразу викликали поліцію.

Суд призначив чоловікові покарання у розмірі 1 року обмеження волі з випробувальним строком на 1 рік.

Нагадаємо, в Україні заборонили салюти та феєрверки на час воєнного стану. При цьому у новорічну ніч були порушники цих норм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: