Удар по Харкову: росіяни знову застосували авіацію та новий боєприпас

Читать на русском
Удару по Шевченківського району ввечері в неділю було завдано двома боєприпасами УМПБ Д-30.
фото Харківська обласна прокуратура

Російського удару по Харкову ввечері 31 березня було завдано двома боєприпасами УМПБ Д-30, попередньо з авіації. Цими ж снарядами рф била по Харкову минулого тижня.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області вранці 1 квітня.

Новий боєприпас росіян може долетіти до будь-якого району Харкова – ОВАСнаряди типу УМПБ Д-30 СН, яким росія вдарила по Харкову 27 березня, можуть запускати як з авіації, так і з РСЗВ. Вони летять на більші відстані, ніж КАБ.

За даними слідства, 31 березня близько 22:15 війська обстріляли Харків. У Шевченківському районі міста у багатоповерхівках вибито вікна, пошкоджено авто.

Глава Харківської ОВА уточнив, що 31 березня внаслідок обстрілу горіли два автобуси, вантажний автомобіль та легковий автомобіль. Частково зруйновано будівлю освітньої установи, пошкоджено дах гуртожитку та житловий будинок. Постраждалих немає.

«За попередніми даними, окупанти вдарили по місту двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Боєприпаси вказаного типу випускаються з літака», – сказано в повідомленні.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, вчора ввечері у Харкові знову пролунали вибухи, мер підтвердив приліт у місті. Також протягом доби на Харківщині ворог ударив по пожежній частині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: