Поляки продовжують блокаду двох КПП на кордоні: де залишилися черги з вантажівок

Читать на русском
Через КПП Ягодин та Рава-Руська польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки з України у бік Польщі.
Getty Image

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок у двох пунктах пропуску на кордоні з Україною – «Ягодин» та «Рава-Руська». Черги є на обох КПП. Також зберігаються черги і на розблокованих пунктах пропуску.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Укрінформу у понеділок, 1 квітня.

У Раді оцінили втрати України від блокади кордону у березніВнаслідок блокування польськими фермерами кордону з Україною держбюджет у березні недоотримає 6,5 млрд гривень. Про це повідомив нардеп Гетманцев.

«Через Ягодин та Рава-Руська польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки у бік Польщі. У цих напрямках останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд із України», – повідомив він.

За словами Демченка, станом на ранок на двох заблокованих напрямках у чергах на території Польщі перебуває 500 вантажівок – по 250 навпроти кожного. Легкові автомобілі та автобуси не блокуються.

Водночас вільно можуть проїхати вантажівки у пунктах пропуску «Краковець», «Шегині» та «Устилуг». Черги на території Польщі ще зберігаються на напрямку «Краківця» – 950 вантажівок, «Шегині» – 600. Проте за поточної інтенсивності руху водіям не доводиться тижнями стояти у чергах.

Нагадаємо, У Раді оцінили втрати України від блокади кордону у березні. Минулого тижня прем'єр України Денис Шмигаль повідомив про прогрес щодо розблокування кордону з Польщею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: