Росіяни зменшили інтенсивність штурмів під Куп'янськом – МВА

Читать на русском
Регулярні обстріли Куп'янська продовжуються, але ворожих штурмів поменшало. Влада готує нову хвилю евакуації.
Генштаб ЗСУ

Російські війська на Куп'янському напрямку стали рідше проводити штурми. Але в самому місті ситуація залишається складною, влада планує оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми.

Про це повідомив начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бесєдін в ефірі телеканалу «Київ 24».

Росіяни знову обстріляли Куп'янськ, загинули людиВвечері 7 березня росіяни вкотре обстріляли Купянськ, застосувавши РСЗВ. В результаті загинули двоє людей.

«Точно можу сказати, що інтенсивність штурмових дій значно зменшилась. Тому, якщо аналізувати, можна припустити, що частини військ вони (росіяни - ред.) відтягли на Бєлгород. Але фактично ми розуміємо, що це не друга армія світу, а вона просто довга армія світу, яка не закінчується і, на жаль, той ресурс, який є, він безмежний», – розповів Бесєдін.

Водночас, за його словами, росіяни не перестають обстрілювати цивільну та критичну інфраструктуру.

Бесєдін додав, що понад 7 тисяч людей відмовилися від обов'язкової евакуації, серед них – 220 дітей. З огляду на те, що з потеплінням діти більше часу проводитимуть на вулиці, з Куп'янської громади планують оголосити примусову евакуацію після її завершення на території Великобурлуцької та Ольхуватської громад.

Нагадаємо, у березні на Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації сімей з дітьми. Вдалося вивезти ще одну групу дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: