Литва посилила контроль за ввезенням зерна з рф

Читать на русском
У Литві вважають, що росія не повинна мати можливості скористатися інфраструктурою і отримати прибуток від продажу українського зерна.
agropolit.com

Литва посилила контроль за зерном, яке завозять з росії, окупованих територій України та інших країн підвищеного ризику. Найближчим часом контроль посилять додатково.

Про це повідомила пресслужба Міністерства сільського господарства Литви.

Польські фермери розблокували пункт пропуску на кордоні з ЛитвоюПольські фермери припинили акцію протесту біля пункту пропуску Будзисько-Кальварія, розташованого на кордоні з Литвою.

Так, з сьогоднішнього дня весь імпорт фуражного зерна та кормових продуктів із країн підвищеного ризику буде припинено, а з кожного вагона чи транспортного засобу буде взято проби.

Рішення про перевірку походження зернових, що проходять через Литву, також будуть прийняті найближчим часом, як тільки остаточно затвердять методологічні вимоги.

Розслідування походження зерна було ініційоване відомством після отримання інформації від міністра сільського господарства України про підозри, що росія наживається на експорті зерна з окупованих українських територій до третіх країн.

«росія не повинна мати можливості скористатися інфраструктурою Литви і отримати прибуток від продажу українського зерна», – заявив міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас.

До списку країн підвищеного ризику увійшли росія, Білорусь, Придністров'я, яке не контролює уряд Молдови, анексований Крим та інші окуповані території в Україні, а також окуповані регіони Абхазії та Цхінвалі в Грузії.

Нагадаємо, сейм Литви закликав ЄС запровадити ембарго на імпорт зерна з росії та Білорусі. У березні польські фермери розблокували пункт пропуску на кордоні з Литвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: