Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ на Новопавлівському напрямку – Генштаб

Читать на русском
На Новопавлівському напрямку ворог 28 разів намагався прорвати оборону українських військ. Загалом впродовж минулої доби, 16 березня, на фронті відбулося 58 бойових зіткнень.
Укрінформ

На Новопавлівському напрямку ворог 28 разів намагався прорвати оборону українських військ. Загалом впродовж минулої доби, 16 березня, на фронті відбулося 58 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що за вчора ворог завдав 6 ракетних та 62 авіаційних удари, здійснив 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем були близько 140 населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили одну атаку противника в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито 5 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку, ЗСУ відбили 11 спроб атак росіян в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та східніше Водяного Донецької області, там ворог 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку війська рф 4 рази атакували позиції захисників в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено 2 штурми позицій наших військ.

«Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту», – додають у дописі.

Нагадаємо, у суботу, 16 березня, на Сумщині російські окупанти здійснили дві спроби проникнення ДРГ, які були зупинені українськими військовими.

До слова, в Інституті вивчення війни писали, що війська рф, ймовірно, продовжать наступальні дії, щоб дестабілізувати українські оборонні лінії навесні 2024 року. При цьому ворог готується до нової наступальної операції влітку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: