Російські війська можуть готувати нову наступальну операцію цього літа – ISW

Читать на русском
Російські війська, ймовірно, продовжать наступальні дії, щоб дестабілізувати українські оборонні лінії навесні 2024 року. При цьому ворог готується до нової наступальної операції влітку.
Getty Image

Російські війська, ймовірно, продовжать наступальні дії, щоб дестабілізувати українські оборонні лінії навесні 2024 року. При цьому ворог готується до нової наступальної операції влітку.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

Два роки великої війни: як ЗСУ знищують окупантівНа інфографіці – як ЗСУ знищують окупантів у ході повномасштабної війни. Втрати російської армії вже перевищили 400 тисяч людей.

Аналітики зазначають, що надання західної безпекової допомоги може відіграти вирішальну роль у здатності України утримати територію зараз і відбити нові російські атаки в майбутньому.

Водночас окупанти намагаються підтримувати темп своїх наступальних операцій на сході України, щоб не дати ЗСУ стабілізувати оборонні рубежі. При цьому вони хочуть якомога далі просунутися на захід від Авдіївки.

В ISW також пишуть, що російські загарбники продовжуватимуть використовувати переваги, які надає володіння ініціативою по всьому фронту, для динамічного перерозподілу наступальних зусиль цієї весни та влітку.

«Добре забезпечені українські війська продемонстрували, що вони можуть перешкодити російським досягти навіть незначних успіхів під час широкомасштабних наступів, тому немає жодних підстав сумніватися, що Україна зможе ще більше стабілізувати лінію фронту і підготуватися до відбиття російських атак, якщо дефіцит матеріально-технічних засобів зменшиться», – додають у дописі.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський заявив, що українським захисникам вдалося зупинити просування російських окупантів. При цьому ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була упродовж останніх трьох місяців.

Перед цим повідомляли, що на Оріхівському напрямку фронту з'явилася нова точка спроб російського наступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: