У Сумах завершили пошукові роботи на місці влучання «шахеда» у будинок

Читать на русском
Аварійно-пошукові роботи тривали 4 дні. З-під завалів за цей час дістали тіла трьох загиблих людей.
фото: ДСНС

У Сумах сьогодні завершили аварійно-пошукові роботи на місці влучання «шахеда» після атаки в ніч на 13 березня. Пошукові роботи тривали протягом чотирьох днів.

Про це пресслужба ДСНС повідомляє у Telegram-каналі.

Окупанти всього за два дні вийшли на піврічну цифру обстрілів Сумської області – глава ОВАЗа останні два дні у прикордонній із росією Сумської області пролунало приблизно 800 вибухів. Цей показник суттєво перевищує минулорічні дані.

Рятувальники розібрали все, до чого мали доступ. При цьому тіло дівчини, яка мешкала на п'ятому поверсі, знайти не вдалося.

«В перші години фахівці ДСНС врятували 10 мешканців зруйнованої багатоповерхівки, з яких п’ятьох деблокували з-під завалів. Також з під завалів було деблоковано тіла трьох загиблих людей», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, в перші дні на місці влучання перебувало більше сотні пожежників, вночі траплялися повторні загоряння, тому рятувальники працювали безперервно. Припинялися лише роботи з демонтажу у нічний час.

При цьому, був проведений демонтаж зруйнованих будівельних конструкцій та розчищені місця події від уламків будівельних конструкцій.

«Загалом вивезено 345 куб. м. сміття», - уточнюють в ДСНС.

Також зазначається, що в розгорнутому рятувальниками Пункті незламності 308 місцевих жителів отримали консультативну допомогу, ще 60 отримали психологічну допомогу.

Нагадаємо, в ніч на 13 березня росіяни завдали удару дронами по Сумах. Внаслідок влучання «шахеда» у житловий п'ятиповерховий будинок пошкоджено 30 квартир, половина з них – зруйнована.

Також внаслідок удару по радіотехнічних об'єктах Сумщини загинув інженер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: