Російський актор Машков отримав ще одну підозру від СБУ

Читать на русском
СБУ повідомила про нову підозру російському актору Володимиру Машкову, який очолив виборчий штаб путіна.
fest2024.com

Російський актор Володимир Машков, який підтримує війну проти України, отримав ще одну підозру.

Про це повідомляє СБУ.

Хто із представників російського шоу-бізнесу отримав підозру за злочини проти УкраїниЧичеріній, Баскову, Машкову, Міхалкову та деяким іншим представникам російського шоу-бізнесу повідомили про підозру за злочини проти України.

У грудні 2023-го Машкова було призначено співголовою «виборчого штабу» володимира путіна на «виборах». У СБУ заявили, що на цій посаді він став ключовим рупором пропаганди у передвиборчій кампанії путіна.

«За даними слідства, Машков публічно закликає до підтримки російських окупаційних угруповань, які воюють проти України. Також він особисто виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини території нашої держави. Деструктивну риторику Машков регулярно повторює у ході «передвиборчих» турів різними регіонами росії, а також під час поїздок до тимчасово окупованих районів України. Здебільшого такі пропагандистські виступи рашиста відбуваються у вигляді «концертів-мітингів» та «зустрічей з виборцями», – розповіли правоохоронці.

Машкову повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України); ⁠ст. 436 (пропаганда війни).

Нагадаємо, що у травні минулого року актор уже отримав підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за цими фактами вже направлено до суду.

СБУ також оголосила заочну підозру російському актору та депутату Держдуми рф Дмитру Пєвцову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: