САП скерувала до суду ще одну справу «фунта» Курченка

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватної фірми у справі олігарха-втікача.
фото: detector.media

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директорки приватної фірми «ВЕТЕК Медіа Інвест» Вікторії Рибакової у справі олігарха Сергія Курченка. Вищий антикорупційний суд призначив засідання.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 7 березня, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Вікторії Рибакової – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України, підготовче судове засідання на 13:30 8 березня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Наразі невідомо, чи відбулося засідання. На сайті Судової влади не вказана наступна дата засідання.

За версією слідства, у березні 2010 року колишній президент України Віктор Януковича організував та очолив злочинну організацію з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі проти державної власності. До складу злочинної організації, крім інших, увійшли окремий структурний підрозділ під керуванням Сергія Курченка, службові особи Національного банку України, окремих банківських установ, а також інші особи.

Одним з об'єктів вчинення злочинів Януковичем і Курченком визначено майно Національного банку України, зокрема, кошти, надані як стабілізаційний кредит Реал банку, власником якого був Курченко.

На виконання вказівки Курченка в один з днів квітня 2012 року учасники злочинної організації вступили у злочинну змову із Романом Пронскіх. Його схилили за грошову винагороду до вчинення фіктивного підприємництва шляхом придбання ним TOB «АРІСТОКРАТ ТІМ» з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації під керівництвом Курченка та до співучасті у вчиненні розкрадання чужого майна із використанням цього підприємства, на що той погодився. В результаті подальших умисних дій НБУ заподіяно матеріальних збитків у сумі 787,4 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС вирішив заочно судити Курченка. Раніше суд затвердив угоду із фунтом олігарха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: