Справа про дитсадок під Києвом: обвинувачений призначили безоплатного захисника

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив залучити безоплатного захисника одному з обвинувачених у справі про заволодіння коштами.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив колишньому головному бухгалтеру Гатненської сільської ради Київської області Аліні Півкач безоплатного захисника. САП обвинувачує її в причетності до заволодіння коштами на будівництві дитячого садку в Гатному.

Таке рішення 11 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Забезпечити захист прав (Аліни Півкач – ред.), обвинуваченої у кримінальному провадженні. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначити їй захисника із числа адвокатів центру та забезпечити прибуття захисника в судові засідання 12.03.2024 о 14:30, а також 15.03.2024 о 12:45, у приміщення Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС продовжив арешт колишнього Гатненського сільського голови Київської області Броніслава Корицького, але зменшив йому заставу до 2,68 млн грн. Ці кошти внесли і підозрюваний вийшов з-під варти.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: