Атаки українських безпілотників скоротили нафтопереробні потужності росії – британська розвідка

Читать на русском
Удари України по російських заводах значно скоротили нафтопереробні можливості Москви. Тому у росії заборонили експорт бензину.
Фото росЗМІ

Удари України по російських заводах значно скоротили нафтопереробні можливості Москви. Тому у росії заборонили експорт бензину.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

У дописі йдеться, що нафтопереробні потужності росії тимчасово скоротилися через удари українських дронів по їхніх заводах. Саме тому з 1 березня цього року рф запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту.

Розвідники пишуть, що заборона експорту зменшить тиск на постачання та дозволить росії провести ремонт на своїх заводів. Втім, ремонт може зайняти більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту до росії деяких необхідних компонентів.

«Російський уряд буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку напередодні президентських виборів 15-17 березня», – наголошують у розвідці.

Раніше повідомляли, що у ніч проти суботи, 9 березня, у Таганрозі Ростовській області рф пролунали вибухи. Сили російської протиповітряної оборони відбили масовану масову атаку безпілотників.

Писали також й про вибухи у російському Курську.

Загалом за ніч у росії нібито збили 47 безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: