У Полтавській області стався землетрус

Читать на русском
На Полтавщині вночі стався землетрус магнітудою 3,6. Його епіцентр знаходився у Решетилівському районі.
Фото: aa.com.tr

У Полтавській області близько другої години ночі 1 березня стався землетрус магнітудою 3,6. Його епіцентр знаходився у Решетилівському районі, на захід від Полтави, на глибині 10 кілометрів.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Спалах над Києвом: в Україні ввечері зафіксували «високоенергетичну акустичну подію»Подія, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла до щільних шарів атмосфери. Епіцентр вибуху знаходився на Київщині.

Експерти зазначили, що за класифікацією цей землетрус відноситься до ледве відчутних.

«Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах. Подібні за силою землетруси з території Полтавської області реєструвалися і раніше, зокрема останні із них 23 липня, 08 червня, 26 травня та 14 січня 2023 року з магнітудами 2,6, 3,7, 3,5 та 2,7», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 жовтня у східній частині Словаччини стався землетрус, поштовхи від якого відчули на Закарпатті та на Львівщині.

24 грудня українці на прикордонній території могли відчути поштовхи від землетрусу, який стався в горах Румунії.

20 квітня 2023 року над Києвом та областю був помічений падаючий об'єкт, який викликав яскравий спалах у небі. За даними Космічного агентства, спалах був викликаний падінням метеориту з потоку Лірід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: