У Держкосмосі назвали найімовірнішу причину спалаху над Києвом

Читать на русском

Спалах над Києвом та областю найімовірніше був викликаний падінням метеориту з потоку Лірид. А можливе місце падіння супутника NASA знаходиться за межами України.

Спалах над Києвом та областю, який спостерігали ввечері 19 квітня, найімовірніше був викликаний падінням метеориту з потоку Лірид.

Про це повідомляє Державне космічне агентство України.

«Щороку у квітні Земля проходить через шлейф комети Тетчер, яка залишає метеорний потік Ліриди. Ліриди — це дуже швидкі і яскраві метеори, які спричиняє шлейф комети Тетчер. Ліриди не залишають довгих палаючих слідів, коли проносяться через атмосферу Землі, їхня ознака — яскраві спалахи, або так звані «вогненні кулі», — пояснили в Космічному агентстві.

Земля потрапила до шлейфу комети Тетчера 15 квітня, а вийде – 29 квітня. Пік зорепада очікується на 21 квітня.

Щодо супутника RHESSI, який днями має припинити існування: він, як і раніше, знаходиться на орбіті, а район його можливого падіння знаходиться за межами України. За розрахунками центру космічних спостережень, очікується, що супутник впаде сьогодні, 20 квітня, о 15:58:21 за Києвом.

Спалах над Києвом та областю найімовірніше був викликаний падінням метеориту з потоку Лірид. А можливе місце падіння супутника NASA знаходиться за межами України.
Імовірний район падіння космічного об'єктуnkau.gov.uaЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, ввечері над Києвом та областю помітили падаючий об'єкт, який викликав яскравий спалах у небі. У військовій адміністрації заявили, що це результат падіння на Землю космічного супутника NASA.

У NASA спростували цю інформацію, заявивши, що супутник все ще був на орбіті.

У Головному центрі спеціального контролю повідомили, що ввечері над Україною було зареєстровано «високоенергетичну акустичну подію».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: