Тепла погода вплинула на споживання електроенергії – Укренерго

Читать на русском
Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання.
фото Укренерго

В Україні тепла та сонячна погода сприяють зниженню споживання електроенергії. Дефіциту у системі немає.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Тепла погода та вихідний день відчутно зменшили споживання вчора, у неділю 25 лютого, у порівнянні з попереднім вихідним днем – неділею, 18 лютого. Добовий максимум споживання вчора був зафіксований близько 18:30. Він був на 4,6% нижче, ніж 18 лютого», – сказано в повідомленні.

Сьогодні вранці, 26 лютого, споживання електроенергії на 2,3% нижче за відповідний показник попереднього робочого дня 23 лютого.

«Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів», – зазначили в Укренерго.

Дефіцит у енергосистемі не прогнозується.

Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла були 364 населені пункти. Є нові пошкодження у мережах обленерго у Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин є знеструмлення у Кіровоградській, Чернігівській областях, продовжуються ремонтні роботи.

Нагадаємо, обстріл енергетики у Кривому Розі на початку лютого був наймасовішим за рік. Тоді без світла лишилися тисячі споживачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: