Суд продовжив обов'язки підозрюваному у справі філії «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу підозрюваної.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 квітня строк дії обов'язків, покладених на підозрювану Манік Барсегян. НАБУ і САП підозрюють її в причетності до переплати майже 100 млн грн за завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Таке рішення 20 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Барсегян у вигляді застави. Також на неї поклали низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію ще на два місяці.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Барсегян – ред.), до 20 квітня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка у вигляді застави у розмірі 7 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: