Під Одесою підірвали автомобіль з представниками Української добровольчої армії

Читать на русском
Поблизу Одесі вибухнула автівка з двома представниками Української добровольчої армії Альбертом та Наталею Кручиніними.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

Ввечері 19 лютого у селі Гвардійське в Одеському районі стався вибух автомобіля Української добровольчої армії (УДА), у якому перебували двоє людей. Наразі за їх життя борються лікарі.

Про це УДА та прес-служба поліції Одеської області повідомляють на Facebook.

У поліції зазначають, що унаслідок вибуху автівки травмувались жінка з чоловіком. Їх шпиталізували до лікарні з численними травмами.

Повідомляється, що слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 15 п.п. 1 та 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу.

«Йдеться про замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі», - йдеться у заяві поліції.

Водночас, в УДА розцінюють випадок як терористичний акт. Представники Української добровольчої армії заявили, що підірвали їхнє авто. Там перебували Альберт та Наталя Кручиніни, за життя яких наразі борються лікарі. В УДА зазначили, що вибух стався біля одного з військових обʼєктів у передмісті Одеси.

«Сьогодні увечері в передмісті Одеси був підірваний автомобіль Української добровольчої армії, в якому перебували наші побратим та посестра - Альберт та Наталя Кручиніни. Прямо зараз за їх життя борються лікарі. На місці працює поліція. Командування УДА розцінює зазначений злочин як теpоpиcтичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих ДРГ», - йдеться у дописі.

Як повідомляється, за будь-яку інформацію, що допоможе затримати замовників та виконавців підриву, в УДА пообіцяли винагороду - $10 000.

Нагадаємо, що у грудні в тимчасово окупованому Маріуполі партизани підірвали автомобіль, в якому перебував російський офіцер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: