Ігнат пояснив важливість роботи РЕБ під час російських атак дронами

Читать на русском
Перехоплені та вцілілі шахеди – це робота різних засобів ППО, у тому числі й РЕБ. Саме РЕБ заощаджує вогневі засоби.
novynarnia.com

Українська система радіоелектронної боротьби може ефективно перехоплювати та виводити з ладу деякі російські ударні безпілотники та ракети. Це важливо, тому що в цьому випадку навіть не застосовуються вогневі сили ураження.

Про це повідомив представник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 12 лютого.

В Україні розробили стійкий до засобів РЕБ ударний дрон – деталіЩе один український ударний дрон готується до серійного виробництва. Йдеться про безпілотник Backfire, який стійкий до ворожих засобів РЕБ.

У розмові з Ігнатом ведучий марафону зазначив, що в мережі побільшало фотографій «непошкоджених дронів-камікадзе», що «приземлилися в полях». Ігнат підтвердив, що так працює РЕБ.

За його словами, сьогодні увага до систем РЕБ надзвичайно велика. Центральна влада вимагає від регіональних керівників більше уваги до РЕБ, оскільки вони мають захистити міста та об'єкти критичної інфраструктури.

«Дійсно важливо, оскільки можна ефективно впливати на ті повітряні цілі, які ми маємо, не залучаючи вогневі засоби. Справді, те, що ми бачимо в полях, де знаходять уцілілі ракети та дрони, це також може бути ефективна робота РЕБ», – сказав Ігнат.

Нагадаємо, глава Мінцифри заявив, що Україна хоче значно розширити ринок засобів РЕБ.

На нашій інфографіці можна побачити динаміку знищення ворожих дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: