Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на початку тижня

Читать на русском
Новий тиждень в Україні розпочнеться з невеликого дощу. Втім повітря прогріється до 7-12 градусів тепла.
zmi.ck.ua

Новий тиждень в Україні розпочнеться з невеликого дощу. Втім повітря прогріється до 7-12° тепла.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

За словами синоптиків у понеділок, 12 лютого, в Україні зберігатиметься переважно похмура погода, можливі невеликі дощі, у окремих областях туман. Стовпчики термометрів вночі показуватимуть 2-7° тепла, вдень 7-12° тепла.

«Невеликий дощ, в більшості західних, північних, вночі і південних та центральних областей без істотних опадів. Вночі та вранці у північних, східних та більшості центральних областей туман, на дорогах місцями ожеледиця», – розповіли в Укргідрометцентрі.

У Києві та області 12 лютого без істотних опадів. Температура вночі 3-5° тепла, вдень 8-10°; на Київщині вночі 2-7° тепла, вдень 7-12°.

У наступні дні, 13-14 лютого, синоптики прогнозують помірний, на півдні та сході, вдень 14 лютого і на заході країни невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом. Температура вночі 1-6° тепла; вдень 6-11°, на півдні до 15°, у західних, 14 лютого і в північних та місцями центральних областях 1-6° тепла; в Карпатах вночі та вдень 0-5° морозу.

Тоді як 15 лютого можливий невеликий мокрий сніг, на півдні з дощем.

Нагадаємо, в Україні цього року очікується теплий лютий. Середня температура буде навіть трохи вищою за норму.

У Києві за один день було зафіксовано одразу два температурні рекорди. Температура повітря була така ж сама, якою має бути у квітні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: