Російська ДРГ намагалась прорвати кордон у Сумській області

Читать на русском
Російська ДРГ намагалася у суботу, 3 лютого, прорвати кордон України на Сумщині. Після півторагодинного бою окупантів вдалося відкинути далеко від кордону.
t.me/SerhiyNaiev

Російська ДРГ намагалася у суботу, 3 лютого, прорвати кордон України на Сумщині. Після півторагодинного бою окупантів вдалося відкинути.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.

«На Сумському напрямку бійцями Сил територіальної оборони, що боронять Північну операційну зону, припинено чергову спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України», – заявив він.

Наєв розповів, що вчора, 3 лютого, о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів помітили рух озброєної групи у складі десяти осіб. Українські бійці відразу розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за кілька хвилин до них приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил.

Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Відтак одна з груп під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених. Друга група намагалася обійти опорний пункт з бокового флангу. Бій тривав протягом півтори години та ЗСУ вдалося відкинути росіян далеко від кордону.

Нагадаємо, аби не допустити жертв серед цивільних, у Сумській області заборонили рух транспорту ділянками доріг в п’ятикілометровій смузі від кордону з росією.

Раніше стало відомо, що вранці 27 січня російська розвідувально-диверсійна група проникла до Сумської області та вбила двох людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: