«Наближається велика криза»: Арахамія сказав, що лише у «Слузі народу» 17 нардепів хочуть скласти мандат

Читать на русском
Арахамія розповів про наближення великої кризи у Раді через бажання багатьох нардепів достроково здати мандат. Лише у Слузі народу таких заяв 17.
ukranews.com

У Верховній раді наближається «велика криза» через бажання деяких депутатів достроково скласти повноваження.

Про це голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія сказав у ході дискусії «2024 рік: сценарії для країни», передає LB.ua.

За час великої війни 30 нардепів достроково втратили мандат: хто і чому30 нардепів достроково втратили мандати під час повномасштабної війни. Хто і чому – на інфографіці.

За його словами, лише від «слуг народу» є 17 заяв на дострокову відмову від мандату.

«Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення в Раді– ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним», – розповів Арахамія.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна рада підтримала дострокове припинення повноважень трьох народних депутатів.

Після цього Арахамія сказав, що чимало народних депутатів хочуть достроково скласти свої повноваження, але їх уже так просто не відпустять.

Загалом за час повномасштабної війни 30 народних депутатів достроково позбавили мандата, підрахувало «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: