У МОН порахували, скільки шкіл знищило вторгнення рф

Читать на русском
Російські окупанти з початку вторгнення зруйнували в Україні понад 200 шкіл, ще 1600 пошкодили.
фото Харківська ОВА

Російські військові за два роки повномасштабної війни пошкодили кожну сьому школу в Україні.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташков сьогодні, 24 січня, під час брифінгу у Медіацентрі України.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

«Якщо говорити про зруйновану освітню інфраструктуру в цілому по Україні, то лише шкіл зруйновано понад 200, і понад 1600 шкіл зазнали пошкоджень. Якщо перевести це у відносні цифри, то кожна сьома школа в Україні отримала пошкодження. І це, безумовно, спричиняє відсутність доступу до освіти у дітей», – зазначив чиновник.

Сташков додав, що зараз близько 900 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно, оскільки немає можливості відвідувати школи.

Нагадаємо, у січні під час чергового обстрілу Харкова російськими військами ракета влучила в одну зі шкіл. Раніше повідомлялося, що Швеція надасть Україні понад 6 млн євро на відновлення шкіл та дитсадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: