У Мінфіні озвучили суму, витрачену на оборону за 2023 рік

Читать на русском
За минулий рік на безпеку та оборону України було витрачено понад 60 відсотків державного бюджету.
Фото Слово і діло

Витрати загального фонду держбюджету України на сектор безпеки та оборони за 2023 рік становили 1,844 трлн гривень.

Про це повідомив Мінфін у понеділок, 22 січня.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

Як повідомляється, 1,844 трлн гривень – це 60,8% від загального обсягу бюджету.

«Видатки сектору безпеки і оборони Уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, лише у грудні на потреби оборони було направлено 284,3 млрд. гривень.

За даними Мінфіну, кошти були спрямовані на:

– грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських; – придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування; – медичне забезпечення; – та інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

Нагадаємо, 9 листопада Рада ухвалила держбюджет на 2024 рік з доходною частиною 1,768 трлн гривень та видатками на рівні 3,35 трлн гривень. У ньому на потреби Міноборони передбачено понад 1 трлн 164 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: