Росія вимагає обговорення допомоги Україні на засіданні Радбезу ООН

Читать на русском
На вимогу росії Радбез ООН знову обговорюватиме постачання західної зброї для України для захисту від російських агресорів.
Фото: detector.media

У понеділок, 22 січня, Рада Безпеки ООН на вимогу росії проведе засідання з метою чергового «засудження» постачань зброї Україні для її протистояння російській агресії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що засідання Радбезу розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (о 17:00 за Києвом).

До участі у ньому запрошено й українську делегацією. Також на ньому буде присутній міністр закордонних справ рф Сергій Лавров.

Зазначимо, росія щомісяця збирає Радбез стосовно постачано зброї Україні. Проте постійні члени, що представляють демократичні країни, та доповідачі від секретаріату ООН, щоразу вказують їй на законність та необхідність надання допомоги Україні, що відповідає принципам Статуту Організації.

У той же час сама рф отримує військову допомогу від Ірану та Північної Кореї, грубо порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН, за які сама ж голосувала.

Нагадаємо, росія скликала засідання Радбезу ООН через удари США та Великобританії щодо Ємену.

Також повідомлялося, що США скликали засідання Ради безпеки ООН через ракети, які Північна Корея передала росії для ударів по Україні.

Раніше Чехія не стала брати участь у екстреному засіданні Радбезу ООН, яке вирішило скликати росію через вибухи у прикордонному з Україною місті Білгороді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: