Українська протиповітряна оборона адаптується до ворожих ударів – ISW

Читать на русском
Українська ППО адаптується до ворожих нападів та впроваджує інноваційні технології для протистояння ракетним ударам рф.
armyinform.com.ua

Українська ППО адаптується до ракетних ударів рф. Про це свідчить виведення з ладу понад 20 ворожих цілей за допомогою засобів РЕБ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

Експерти зазначають, що під час останньої масштабної атаки, українські військові вивели з ладу понад 20 ракет за допомогою активних заходів протидії засобами радіоелектронної боротьби. Це може бути проявом українських можливостей РЕБ, які зазвичай приписують виведенню з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

Фахівці вважають, що українська адаптація з протидії новим російським ударним комплексам, є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони.

«Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що застосований 13 січня російський ударний пакет, був схожий на пакет, який російські війська застосували 8 січня і під час попередніх нещодавніх ударів. Це свідчить про те, що українські війська можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударних пакетах і відповідно до них впроваджувати інновації та адаптуватися», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, російські військові вночі та вранці 13 січня знову атакували Україну ракетами та ударними дронами. Сили оборони знищили 8 з 37 запущених ракет. Усього було зафіксовано 40 повітряних цілей.

Ми писали, що у Миколаївській області воїн мобільної вогневої групи із ПЗРК збив крилату ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: