Справа ексголови Тернопільської облради: САП завершила досудове слідство

Читать на русском
САП завершила досудове розслідування щодо колишнього голови Тернопільської облради, який підозрюється у хабарництві.
Михайло Головкофото Тернопільська облрада

Завершено слідство у справі щодо ексголови Тернопільської облради. Стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер.

Суд продовжив обов'язки ще одному заступнику голови Тернопільської ОВААнтикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про чергове продовження обов'язків підозрюваному заступнику керівника обладміністрації.

«11 січня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, який підозрюється в проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера», – сказано в повідомленні.

Від цього дня детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення.

Нагадаємо, НАБУ затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка у червні 2023 року.

Пізніше НАБУ і САП повідомили про підозру Михайлу Головку, першому заступнику голови та заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України. Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: