В УЗ відповіли, чи подорожчають цього року квитки на внутрішні рейси

Читать на русском
УЗ вже підвищила вартість міжнародних квитків на потяги, але ціна на внутрішні рейси не зростатиме цього року.
Фото: УЗ

«Укрзалізниця» не планує підвищувати вартість квитків на внутрішні пасажирські перевезення у 2024 році.

Про це в інтерв'ю «Українському радіо» сказав керівник із пасажирських комунікацій у компанії Олександр Шевченко.

Вісім поїздів УЗ з жіночими купе вже вийшли в рейсЗ 15 листопада вісім пасажирських поїздів із жіночими купе вийшли в рейс і курсуватимуть згідно з графіком.

«У грудні ми зробили часткове подорожчання міжнародних квитків, необхідне, щоб ціна всередині країни залишалася незмінною. Тобто, ми не бачимо можливості, навіть морально-етичної, підвищувати ціни на внутрішні пасажирські перевезення», – заявив Шевченко.

Він також розповів, які внутрішні напрямки залишаються найпопулярнішими у пасажирів: перше – це сполучення східних та південних областей, друге – західна частина країни.

«Перше важливе і дуже популярне — це сполучення зі Сходом і Півднем, наприклад, Краматорськ, Слов’янськ, Покровськ, Миколаївський, Херсонський напрямки і Запоріжжя. Там постійний потік пасажирів, ми зараз багато в чому пріоритезуємо ці потоки, будемо продовжувати давати максимум поїздів. І окрема історія — західна частина країни, зокрема, гори. Тут також можна розбити на декілька пунктів. Це реабілітаційно-оздоровча частина, адже маємо дуже багато дитячих груп, людей на реабілітацію та оздоровлення у Сваляві, Мукачеві, Славському. А інша частина — це внутрішній потік «туристів» всередині країни, хоча туризм сьогодні у дуже важкому стані, відповідно це якийсь рваний короткостроковий відпочинок плюс передислокація людей. Це напрямки на Львів, Ужгород, Івано-Франківськ, вони залишаються найбільш завантаженими», – розповів Шевченко.

Нагадаємо, раніше УЗ представила новий графік руху поїздів на 2024 рік, додалося 14 нових рейсів – 11 внутрішніх та 3 міжнародних.

Також компанія запустила сервіс спецзамовлення залізничних квитків для військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: