Росія під час атаки на Нікополь вперше запустила новий дрон – РВА

Читать на русском
Для ударів по Нікополю росіяни вперше застосували дрони з камерами нічного бачення. Раніше рф застосовувала їх тільки на фронті.
Фото: РВА

Російська армія почала використовувати свої нові дрони з камерами нічного бачення. Саме такі ворог застосував для ударів по Нікополю.

Про це заявив керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у Telegram. Йдеться про атаку, яка сталася увечері 9 січня.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

«Вечірня атака БпЛА свідчить про використання росіянами нових дронів з камерами нічного бачення. Подібні дрони вже довгий час використовуються на фронті, але на території району це перший випадок», – написав він.

Окрім дронової атаки, росія обстріляла один із населених пунктів Марганецької ТГ із ствольної артилерії, люди не постраждали.

За словами глави РВА, вранці рф продовжила свої «експерименти» із запуском дронів по області. Було оголошено повітряну тривогу через ймовірність ударів цих БПЛА.

Глава ОВА Сергій Лисак додав, що внаслідок вчорашнього запуску нового дрона в Нікополі пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду та лінію електропередач.

Нагадаємо, увечері 9 січня росіяни вдарили дронами по Сумщині. А вдень у рф заявили про атаку українського дрону на нафтобазу в Орлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: