Росіяни хочуть оснащувати крилаті ракети касетними боєприпасами – ЦНС

Читать на русском
У ЦНС з'ясували, що Міноборони росії поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети касетним блоком.
sprotyv.mod.gov.ua

Російські військові планують обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

Про наміри окупантів свідчать документи Дубненського машинобудівного заводу, на якому росіяни виробляють ракети для подальших обстрілів цивільної інфраструктури України.

З них відомо, що міністерство оборони росії в жовтні 2023 року поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети касетним блоком.

«Наразі не зафіксовані випадки застосування росіянами відповідних ракет. Проте закликаємо українців оперативно реагувати на тривогу, адже ворог нехтує міжнародним правом та готовий застосувати більш смертоносну зброю проти цивільного населення», – заявили в ЦНС.

Як відомо, касетні боєприпаси – це авіабомби, артилерійські снаряди або ракети, які замість одного великого вибухового снаряда містять кілька сотень дрібних.

Нагадаємо, ЗМІ вважають, що росія посилила ракетний обстріл України, щоб виснажити запаси боєприпасів для Patriot. Раніше Юрій Ігнат порівняв запаси ракет росіян зараз і рік тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: