Поранених окупантів залишили без відпусток через масове дезертирство в армії – ГУР

Читать на русском
У російській армії через масове дезертирство не дають відпусток пораненим. Багато хто з тих, хто раніше йшов у відпустку, просто втікали.
belsat.eu

Поранені на полі бою російські військові не отримують відпусток, передбачених для реабілітації. Причиною стало масове дезертирство у лавах армії.

Про це повідомила пресслужба ГУР Міністерства оборони України.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

За даними розвідки, незважаючи на те, що окупанти використовують цивільні лікарні на тимчасово окупованих територіях як військові шпиталі, місць для розміщення всіх поранених їм все одно не вистачає. Тому вони відмовляють у госпіталізації тим, хто отримав легке поранення.

«Позбавлення базових медичних потреб цивільного населення у поневолених регіонах України та переведення лікувальних закладів під військові потреби окупаційної армії москви результату не дало. У зв’язку з цим російське командування вирішило відмовляти у лікуванні легким пораненим», – йдеться у повідомленні.

У ГУР дізналися, що лікують на окупованих територіях лише тих, хто має поранення середнього ступеня важкості. Тих, хто має тяжке поранення, через нестачу обладнання та кваліфікованих фахівців відправляють на російську територію, хоча доїжджають туди далеко не всі.

А передбачені після поранень реабілітаційні відпустки для окупантів стали гострою проблемою для російської армії, оскільки багато хто не повертається після такої відпустки.

Факти неповернення з «реабілітації» зумовили рішення скасувати такі відпустки взагалі.

Нагадаємо, серед російських військових уже давно зростає кількість дезертирів. Тим часом, загальні втрати окупантів збільшилися до 362 280 убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: