У Японії стався потужний землетрус, є загроза цунамі

Читать на русском
У префектурі оголошено попередження про сильне цунамі. За останні три години у центральній частині Японії сталося понад 30 землетрусів магнітудою від 3,6 до 7,6.
Reuters

Новий рік у Японії почався з катастрофи. Потужний землетрус магнітудою 7,6 балів стався в префектурі Ісікава в центральній частині країни, на узбережжі Японського моря.

Про це повідомляють видання NHK та Japan Today.

Як зазначається, у префектурі оголошено попередження про сильне цунамі. За останні три години у центральній частині Японії сталося понад 30 землетрусів магнітудою від 3,6 до 7,6.

Попередження про цунамі також оголосили для префектур Ніїгата, Тояма, Ямагата, Фукуї та Хьоґо, також розташованих на узбережжі Японського моря.

Прем’єр-міністр країни Фуміо Кішіда закликав мешканців, де було оголошено попередження про цунамі після потужного землетрусу, негайно евакуюватися.

«Мешканці мають залишатися напоготові щодо подальших можливих землетрусів, і я закликаю людей із районів, де очікується цунамі, якнайшвидше евакуюватися», – наголосив Кішіда.

NHK повідомляє, що хвилі заввишки 5 метрів можуть досягти Ното. Зокрема, внаслідок землетрусу у місті Вадзімі у префектурі Ісікава спалахнула велика пожежа.

Також Японія відправляє 1000 військовослужбовців для допомоги в рятувальних і відновлювальних роботах після землетрусу магнітудою 7,5 балів, що стався в понеділок, 1 січня.

Нагадаємо, що у Румунії в районі гір Вранча у неділю, 24 грудня, зафіксували землетрус, його поштовхи відчули в Україні.

А раніше на північному заході Китаю стався потужний землетрус, унаслідок якого загинули щонайменше 111 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: